Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

Focusing niveau 1

24 februari:10:00 - 16:30

|Terugkerend Activiteit (Bekijk alle)

Eén evenement op 2 maart 2024 om 10:00

€240

Focusing is een soort van ‘innerlijk luisteren’, waarbij je hoofd en je lijf op een evenwaardige manier met elkaar samenwerken.

We worden in het dagelijks leven gemakkelijk meegenomen door al onze taken, contacten met anderen, dingen die rondom ons gebeuren, … Hierdoor kan het gebeuren dat we vergeten om af en toe de aandacht naar binnen te richten en even te checken hoe het met onszelf gaat. We voelen dan te weinig dat iets ons blij maakt, vreugde geeft, deugd doet, … Of we voelen niet op tijd dat we moe zijn, pijn hebben, ergens emotioneel rond zijn,… Focusing kan je helpen om dicht bij jezelf te blijven en tegelijkertijd toch je leven te leven. Misschien niet altijd op de manier die jij voor ogen had, maar wel afgestemd op de mogelijkheden en de noden van jouw lichaam met al zijn/haar emoties en ervaringen. Hierdoor kan je stevig in het leven staan. Focusing kan je zelfvertrouwen vergroten en je draagkracht verhogen.

Focusing leren is een proces. In Vlaanderen kan je focusing leren door het volgen van workshops. Er zijn 4 niveaus, die op elkaar verder bouwen. We starten met niveau 1, waarin je de basisbeginselen van focusing leert. Je leert om op een milde, open en niet-veroordelende manier aandacht te geven aan wat je in je lichaam voelt en ervaart en daar erkenning aan te geven. Alleen al deze houding van bewust aandacht geven aan en luisteren naar wat er in je lijf aanwezig is, nodigt uit tot positieve veranderingen.

Deze focusinghouding van luisterend aanwezig zijn bij jezelf of bij de ander leren we door veel te oefenen. We gaan aan de slag met oefeningen die je per 2 doet en oefeningen die je op jezelf kan doen. Je hebt geen voorkennis nodig voor niveau 1.

Kostprijs: 240 euro (koffie, thee, water en versnaperingen inbegrepen – lunchpakket zelf voorzien)
Is dit bedrag voor jou niet haalbaar, maar wil je toch graag deelnemen, neem dan even contact op om te bekijken wat we kunnen doen.

Inschrijven of vragen: ten laatste op 9/2/2024 via kim.vanbeylen@yahoo.com of 0489/11 22 58

Gegevens

Datum:
24 februari
Tijd:
10:00 - 16:30
Kosten:
€240
Site:
https://www.psychologenpraktijkzemst.be/focusing.html

Locatie

BlinkHuis Mechelen
Tichelrij 7
Mechelen, 2800 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Kim Van Beylen
Telefoon
0489 11 22 58
E-mail
kim.vanbeylen@yahoo.com
Bekijk de site van Organisator