Laden Activiteiten

« Alle Activiteiten

CREATIEVE ZOMERWORKSHOP: Ruimte boetseren rond rouw

7 september:10:00 - 16:00

€95

Tijdens deze creatieve focusingworkshop wordt de brug geslaan tussen Focusing en creativiteit met als insteek het thema rouw en verlies.

Waar we tijdens een focusingproces dikwijls gebruik maken van woorden om onze lichamelijke gewaarwording – ook wel ‘Felt Sense’ genoemd – te symboliseren, verkennen we tijdens deze workshop de mogelijkheden van klei en ander creatief materiaal om focussend ruimte te maken – en ook letterlijk te boetseren – voor een persoonlijke verlieservaring die we meedragen.

Uitgangspunt van deze workshop is ruimte te creëren voor het rouwen rond iemand die of iets dat we onderweg zijn kwijt geraakt, een verlieservaring – onder welke vorm ook – die we meedragen en waarvan we voelen dat die ons veranderd en misschien ook getekend heeft in ons menszijn. Doorheen de dag maken we tijd en ruimte voor al wat daarrond nog (te) weinig ruimte kreeg doorheen het leven van alledag om tot uitdrukking te komen, al wat  mogelijks nieuw en verrassend is voor onszelf rond onze rouwervaring, wat misschien nog niet gezegd of uitgedrukt is kunnen worden (ook al is er misschien al heel veel gezegd), al wat eventueel nog ‘méér’ vervat ligt in een ervaring die in de eerste plaats aanvoelt als ‘minder’. We laten ons tijdens de dag inspireren door het groen en het leven buiten en laten dat ‘kruisen’ met het leven in ons en met de plek vanbinnen waar ons verlies voelbaar is.

De workshop staat open voor iedereen die reeds vertrouwd is met Focusing. Je zal in de eerste plaats zelf en in je eigen interne ruimte met je persoonlijke thema aan de slag gaan. Er zal af en toe in duo gefocust worden of in de groep uitgewisseld worden over het verloop van het proces doorheen de dag, evenwel zonder dat er inhoudelijk ingegaan zal worden op ieders persoonlijke verlieservaring. De werkvorm is op die manier opgevat dat je niet creatief aangelegd hoeft te zijn om deel te kunnen nemen aan de workshop. We werken in de eerste plaats met klei, maar je zal daarnaast ook alle vrijheid krijgen om andere creatieve media – kleurpotloden, stiften, waskrijt,… – te gebruiken, al dan niet in combinatie met schrijven, afhankelijk van je persoonlijke voorkeur op het moment zelf.

 

Praktisch:

Wanneer? Zaterdag 7 september 2024 van 10u tot 16u

Waar? Groepspraktijk Doma, Eedverbondkaai 186, Gent
(We brengen een deel van de dag buiten door in het nabij gelegen Citadelpark)

Voor wie? Voor iedereen met een basis in Focusing (minstens niveau 1 gevolgd en vertrouwd met het focussen in duo)

Kostprijs: 95€, inclusief koffie, thee en versnaperingen en het gebruik van creatief materiaal

Meer info of inschrijven? Mail naar isolde@terresolide.be

Gegevens

Datum:
7 september
Tijd:
10:00 - 16:00
Kosten:
€95
Site:
https://www.terresolide.be/groepsaanbod/workshops/zomerworkshops

Locatie

Doma
Eedverbondkaai 186
Gent, Oost-Vlaanderen 9000 België
+ Google Maps

Organisator

Isolde Roose
E-mail
isolde@terresolide.be
Bekijk de site van Organisator