Uitwisselingsdag Focusing Vlaanderen – 30/9/23 – VOLZET

georganiseerd door Verbindingsgroep Focusing Vlaanderen te Leuven/Kessel-lo

Kom jij ook?
Het is de uitgelezen kans om elkaar te leren kennen en ontmoeten.

Zowel zij die net hun eerste stappen in de wereld van Focusing achter de rug hebben als doorgewinterde focussers en focusingprofessionals kunnen zich met elkaar verbinden a.h.v. een gevarieerd programma, onderbroken door een gezamenlijke lunch.

De uitwisselingsdag vindt dit jaar plaats op zaterdag, 30 september 2023 in Leuven.

PROGRAMMA
ervaringsgerichte workshops

voormiddag: Focusing in de natuur
door Kim Van Beylen

We trekken er op uit! In deze focusingworkshop doen we onze stapschoenen aan en gaan we naar buiten. We ontdekken hoe we ons kunnen laten ondersteunen door de natuur in ons focusingproces. Focussen in de natuur kan ons helpen om stevig aanwezig te blijven bij dat wat er in ons leeft. We vinden er rijke metaforen die uitdrukking kunnen geven aan onze innerlijke processen. We kunnen ons laten inspireren door wat we in de natuur ervaren bij het beluisteren van onze binnenkant. De mogelijkheden zijn eindeloos. Tijdens deze ervaringsgerichte workshop neem ik je graag mee naar buiten om meer binnen te kunnen zijn.

Kim Van Beylen is klinisch psychologe, cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeute en focusing oriented therapist. Ze werkt in Psychologenpraktijk Zemst en in Spore, een praktijk voor psychotherapie in Rotselaar.

namiddag: Focusing en ouder worden
door Chris Van De Veire

Sinds enige tijd is het me duidelijk: ik bevind mij in het vierde (en laatste) kwartaal van mijn leven. Geen wonder dus dat het thema ‘oud(er) worden’ me op vele manieren bezighoudt. In deze namiddag-workshop wil ik een ruimte scheppen waarin we op een ervaringsgerichte manier dit thema in al zijn complexiteit en rijkdom samen kunnen exploreren. Bij wijze van aanzet deel ik graag enkele persoonlijke ervaringen, gevolgd door een aantal beschouwingen rond hoe het beoefenen van de focusing-praktijk van enorme waarde kan zijn in deze levensfase. Nadien is er voldoende ruimte om in duo’s en/of plenair rond het thema te focussen. Ik heb er vertrouwen in dat ook jongere generaties die momenteel heel andere uitdagingen hebben, zich betrokken en aangesproken zullen voelen door dit onderwerp.

Chris Van de Veire is gepensioneerd klinisch psychologe, cliëntgericht-experiëntieel psychotherapeute en FOT, focustrainer en coordinator voor TIFI.

PRAKTISCH

Locatie: Ontmoetingscentrum Genadedal, Velderblok 2A, 3010 Kessel-Lo
Inschrijvingen: info@focusingvlaanderen.be,
Inschrijving is definitief na overschrijving op BE29 9734 1852 8964
met vermelding van ‘NAAM + uitwisselingsdag FV’

Kostprijs: 25 euro inclusief koffie, thee, versnapering en soep.
We voorzien geen boterhammen, enkel soep!

Uiterste inschrijvingsdatum: De dag is VOLZET. Je kan niet meer inschrijven.

Toekomen kan vanaf 9u30
Start = 10u,
Einde = 16u30
napraten
kan tot 17 uur

Mee te brengen: Enkele dagen voor de uitwisselingsdag, wordt je deze informatie gemaild.

Je vind dit ook terug in onze kalender.